sunnuntai 7. lokakuuta 2018

Kumikoruja ja neulosta


Nyt on vähän sekalainen päivitys. Näitä käsitöitä kuitenkin yhdistää se, että ne menivät lahjaksi ystävälle. Lahjat annoin hänelle oikeastaan ilman mitään syytä. Jos jotain pitää keksiä niin riittää, että hän on hyvä ystävä minulle, enkä ole häntä merkkipäivinä tai jouluna muistanut. Lahjoja on myös kiva antaa silloin kun niitä vähiten ododtetaan. Silloin yllätys paras. Ihan hetken mielijohteesta en lähtenyt näitä kuitenkaan tekemään, vaan tiesin että tällaisista hän pitäisi ja näille ehkä olisi tarvetta. 

Korvikset on tehty minulle jo aiemmin tutusta materiaalista, pyörän sisäkumista (ks. aiempi postaukset täältä). Ja kun vauhtiin pääsin, tein lehtikorviksia samaan menoon parin myös itselleni.



Toinen lahja on kaksinkertaisella neuloksella tehty huivi, mikä on hieman kaulurimainen. Tässä oli toki sen verran omakin lehmä ojassa, että halusin kokeilla tällaisen tekemistä ja samalla sain lankavarstoa tyhjemmäksi. Tätä tekniikkaa olen kokeillut kerran aikaisemmin patalappuun. Hauskaa neuloksessa on se, että se on molemmin puolin sileää neulosta. Värit ovat vain päinvastaiset. Valitsin tähän pehmeät langat ja tein nappikiinnityksen, mikä näkyy mikäli huivia käyttää valkoinen puoli ulospäin. Napit helpottavat kaulaan laittamista, jos ei halua sotkea kampausta tai meikkiä.

Ihanaa syksyä kaikille! Se on nyt kauneimmillaan ainakin täällä kaakkois-suomessa.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti