maanantai 21. maaliskuuta 2016

Kumikoruja


Rikki menneet pyöränsisäkumit ovat oivaa ja kestävää materiaalia askarrella koruja. Siitä olen tehnyt tämäkin geometrisin kuvioin koristellun leveän rannekorun. Aikanaan oman innostukseni pyöränsisäkumista askarteluun olen saanut  Nouseva Myrsky blogin kautta. Blogin yhteydessä on myös verkkokauppa, jossa on myynnissä upeita käsityönä tehtyjä kierrätyskoruja. Harmi, että blogi sekä kauppa näyttäisivät olevan lopettamassa maaliskuun lopussa.


Oman koruni hahmottelin ensin paperille ja piirtelin äärivivat sen jälkeen puhdistetun sisäkumin nurjalle puolelle mustekynällä. Mustekynä näkyy hyvin ja sillä on helppo piirtää kumin pintaan. Kumi on hieman hankalaa leikata, joten olen tehnyt nahanrei'ittimellä aloituskohdat jokaisen leikattavan kuvion keskelle. Sillä saa myös kätevästi reiät korunosia varten tai tässä tapauksessa narua varten, jolla solmin korun kiinni.


Tässä näkyy rannekorun takana olevaa nyöritystä, josta voi hieman löysätä korua niin, että se mahtuu paremmin käteen. Tuo leikelty koru antaa kuitenkin periksi sen verran, että sen pystyy helposti pujottamaan käteen myös nauhoja avaamatta. Kuvassa ovat lisäksi aiemmin pyöränsisäkumista tekemäni sulkarannekoru sekä lehtikorvakorut, mitkä ovat näkyneet myös Tiiartin Facebook sivuilla.


  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti