sunnuntai 14. lokakuuta 2018

Farkuista farkkuhame


Luin yhtä blogikirjoitusta syksyyn tehdystä kapselivaatekaapista ja näin siinä yhteydessä kuvan huolittelemattomasta tummansinisestä farkkuhameesta. Ihastuin ja halusin sellaisen omaan vaatekaappiini. En kuitenkaan lähtenyt vaatekauppoihin sitä metsästämään. Niissä kiertely on turhauttavinta juuri silloin, kun mielessä on joku tietynlainen vaate. Ei nimittäin varmasti löydy juuri sellaista kuin haluaisi. En siis edes lähtenyt kokoeilemaan onneani vaan menin suoraan kierrätyskeskukseen. Sieltä nappasin mukaani haluamani väriset ja vyötäröltä sopivat farkut eurolla.

Farkkujen muuntaminen hameeksi ei ole mikään uusi juttu. Ikivanha idea, mitä on varmasti hyödynnetty jo vuosikymmenet. Mutta ei mikään ihme, sillä tämä on tosi helppo tehdä. Kaikki yksityiskohdat sekä haastavat ommeltavat ovat jo valmiina. Kierrätysidea nerokkaimmillaan!  Kerran olen itse tätä kokeilut lahkeista huonoiksi menneisiin kangashousuihini. Nyt tuli haaveilemani farkkuhame.

 

Farkkujen lahkeet leikataan siitä kohden poikki missä hameen helman halutaan olevan (jos huolittelet helman, muista kääntövarat). Puretaan lahkeiden sisäsaumat edestä vetoketjuun asti ja takaa vyötärökaitaleeseen asti. Lahkeista otetaan eteen ja taakse pienet palat kangasta alareunojen aukkokohtiin. Näitä ei välttämättä tarvitse, jos housut ovat olleet malliltaan löysemmät. Omani olivat melko tyköistuvat.
Sitten neulataan taka- ja etupuoli. Molemmat voi tehdä samalla tavalla kuin olen tehnyt tuon etupuolen, mutta itse päädyin tekemään taakse suoran sauman. Hametta kannattaa sovittaa neulaamisen jälkeen, jotta hame istuu varmasti nätisti. Itse sovitin ja korjailin muutamaan otteeseen, että sain asettumaan hyvin. Sitten vain ompelemaan. Lopuksi leikkelin takaa ylimääräiset kankaat pois ja hapsutin reunan.


Siinä se on, valmis farkkuhame. Juuri sellainen kuin toivoin, eikä tarvinnut tuskailla ja kierrellä kaikkia vaatekauppoja läpi. Nyt voi sanoa, että säästyi aikaa, rahaa ja hermoja. Vaikka aina ei näin ole käsitöiden kohdalla. Ainakaan tuon ensin mainitun osalta. Hameen teosta jäänneistä lahkeista voisi vielä halutessaan ommella vielä saapastuet (ks. täältä).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti