keskiviikko 1. marraskuuta 2017

Saappaiden varret ojennukseen


Nyt on nahkasaappaiden varret ojennuksessa! Saappaat ovat loppukesän kirpputorilöytö ja ehkä ovatkin paras löytöjä pitkään aikaan. Niille on juuri sopiva kolo tuossa nurkassa, mutta aiemmin sinne tänne repsottavat varret alkoivat ärsyttämään. Ne olivat epäsiistin näköiset ja kenkiä on myös hyvä säolyttää muodossaan, niin ne säilyvät paljon parempina.


Tein siis saappailleni saapastuet/saapasrengit, miksi niitä nyt haluaakaan kutsua. Olen tällaiset aiemminkin askarrellut toisille saappailleni, mutta nämä ovat kyllä aiemmin valmistuneita nätimmät. Näissä käytin materiaalina käytöstä poistettujen risojen farkkujen lahkeita, nahkaa ja sisukseen vaahtomuovipalasia. Nämähän voi siis leikata suoraan käyttökelvottomien farkkujen tai muiden housujen lahkeista ja kaventaa tarvittaessa sopivan kokoisiksi. Sitten vain ommellaan alareuna kiinni, täytetään ja ommellaan yläreunasta umpeen. Näihin lisäsin vielä yläreunaan nahkaiset lenkit, joista saapastuet on helppo nykäistä pois varsista ja vaikkapa ripustaa naulakkoon.


Tekemiseen ei mennyt kauaa ja vanhoille farkuille tuli osin vielä uutta käyttöä. Nyt pysyvät varret ojennuksessa käyttökertojen välissä sekä säilytyksessä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti