sunnuntai 19. elokuuta 2018

Hapsuverhot helteiden suojaksi


Verhoihin idea lähti helteistä. Tämä yksilö tosin valmistui vähän liian myöhään, kun helteet taitavat olla tämän kesän osanlta jo ohi. Kerkesivät hapsut  muutaman aurinkoisen ja lämpimän päivän olemaan ikkunassa. Aiemmin tässä oli kolmesta eri verhosta tehty viritelmä. Aika karmea näky, mutta piti iltaisin kuumimman paahteen poissa, päästäen kuitenkin valoa sisään. Harmi ettei tullut otettua siitä kuvaa. Olisi ollut melkein näkemisen arvoinen.

Etsin tähän sopivaa verhokangasta jo aiemmin kesällä kierrätyskeskuksesta, mutta löysin vain liian pieniä ehdokkaita. Tämä verhopala löytyi lopulta Eurokankaan palalaarista. Juuri sopiva palanen kahteen verhoon. Ensin ajatuksena oli tehdä kääntein huoliteltu verho, mutta kangasta leikatessa reunojen pienet hapsut herättelivät idean toisenlaisesta toteutuksesta.


Ensin piti purkaa kangasta ylä- ja alareunasta. Siinäkin oli oma hommansa, mutta kun oikea tekniikka löytyi, sujui se aika nopeasti.


Toinen oma lukunsa oli hapsujen sitominen. Kierittelin ensin langat kierteille ja tein solmut virkkuukoukkua apuna käyttäen. Hyvää aivot narikkaa hommaa. Oivaa tekemistä näpertelijä sormille telkkarin katsomisen oheen ;) Yläreunan käänsin oikealle puolelle ja tein ompeleen n. 5 cm kohdille yläreunasta tankokujaa varten.


Verhon teko vaati hieman enemmän aikaa ja vaivannäköä, kuin ommellen huoliteltu versio. On tämä kuitenkin paljon nätimpi kuin alkuperäinen suunnitelma. Onneksi ideoita syntyy myös tehdessä!

Niin kivalta tuo kyllä näyttää, ettei ihan vielä raaskisi ottaa pois säiden viilentymisestä huolimatta. Seuraavaksi pitää varmaan keksiä miten verhon saisi nätisti laskostettua tai kiinnitettyä ylös silloin, kun kaipaa enemmän valoa. Toivottavasti tämän vaiheen saan tehtyä ennen marraskuun harmautta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti