sunnuntai 29. heinäkuuta 2018

Kesälaukku kierrätysmateriaaleista


Kesä on kyllä antanut parastaan ja vähän enemmänkin. Ihanaa!! Helteet ja pieni kierros kierrätyskeskukseen inspiroi tekemään kesälaukun itselleni. Ajatuksissa on ollut monesti pyöreän muotoinen laukku sekä punottu kassi, ja tässä ne nyt yhdistyvät molemmat. Syntyi siis oiva kesälaukku.


Vein tosiaan tavaroita kierrätyskeskukseen ja samalla tein pienen kierroksen myymälän puolella. Eihän sitä nyt vaan voi olla käymättä aarrejahdissa, kun siihen on mahdollisuus! Siellä silmiini osuikin kaksi punottua pöytätablettia ja siitä se ajatus sitten lähti kehittymään. Kierrä löydön lisäksi käytin projektiin vanhaa nahkavyötä, 80-luvun tyynyliinaa, kierrätys vetoketjua, kuumaliimaa sekä lankaa ja neulaa.


Tyynyliinasta ja vetoketjusta tuli vuori laukkuun. Vyön kiinnitin noin15 cm matkalta molempiin reunoihin. Pöytätablettien yläreunan jätin avoimeksi ja alareunan ompelin yhteen. Nahkavyön kiinnittämistä helpotti äärettömästi se, että sen reunassa kulki koristeommel. Otin jo hieman rispaantuneen ompeleen pois, jolloin reunoihin jäi pienet reiät (näkyy kuvassa yllä). Niiden avulla nahka oli helppo kiinnittää käsin ommellen. Ilman noita reikiä olisin varmasti keksinyt jonkin muun tavan kiinnittää vyön. Ompelin siis laukun kasaan käsin, vuorta lukuun ottamatta, joten vahvistin saumat laukun sisäpuolelta kuumaliimalla. Lopuksi ujutin vuoren (johon vetoketju oli jo kiinnitetty) laukun sisään ja ompelin yläreunasta kiinni. 


Tästä tuli ihanan kesäinen laukku. Tilavuudeltaan se ei ole mikään ihme, mutta välttämättömimmät mahtuu mukaan. Tämä menisi varmasti myös ilman vuorta ja yläreunaan voisi laittaa esimerkiksi pelkän nappikiinnityksen. Ja jos ei ole yhtä kätevästi valmiiksi rei´itettyä vyötä, niin voisi tähän ommella sangat tai hihnan myös kankaasta. Mahdollisuuksia on monia! :)

Melko idyllinen kuvauspaikka kasille, eikö? Ihan kuin tuonne tehty, mutta kyllä tämä kaupunkimiljööseenkin sopisi varmasti ihan yhtä hyvin.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti