lauantai 25. elokuuta 2018

Häähumua


Viikko sitten pääsimme viettämään ystäviemme häitä. Juhlat olivat ihanat, niin kuin hääparikin. Ruoka hyvää, tunnelma rento, eikä ilon ja onnen kyyneleiltä vältytty. Lahjaksi hääparille laitettiin heidän toiveidensa mukaan rahaa häämatkakassaan. Konkreettisemmaksi muistoksi maalasin suuremman kortin. Edessä seisoskelee hääpari ja takana näkyy juhlapaikka, jonka sisällä heidän kaikki läheisensä ja ystävänsä ovat jakamassa parin tärkeää päivää. Taustalla on näkyy jotain heidän elämäänsä nyt liittyviä asioita sekä uusien alkujen ja mahdollisuuksien versoja.


Itse tehtyä juhlissa oli kortin lisäksi korvikset. Yksinkertaiset, mutta mielestäni juhlavat tasselit. Juhlamekkoa en lähtenyt tekemään (ajan ja taidon puutteen vuoksi), se löytyi kuitenkin kierrätettynä. Nykyisin tulee harvoin sellaisia päiviä, kun päällä ei ole mitään kierrätettyä. Tykkään ostaa vaatteita ja asusteita (sekä kodin tavaroita) käytettyinä. Se tukee omaa ajatusta siitä, että haluaa elää ympäristöä vähemmän kuormittavasti. Kirpputoreja on myös kiva kierrellä, ja hyvällä onnella sekä kehittyneellä "kirppissilmällä" voi tehdä hienoja löytöjä edullisesti. Kuten tämä Vilan juhlamekko, mikä tarttui matkaan kierrätyskeskuksesta parilla eurolla! Nahkainen vyö on myös kirppislöytö ja nahkaisen kukkaron/pikkulaukun olen ostanut Rekki-kaupan kautta (myy käytettyjä vaatteita ja asusteita).



Juhlakenkäni eivät oikein pysyneet mukana menossa, vaikka eivät kerinneet edes tanssilattialle asti. Monet juhlat ne ovat palvelleet, mutta nyt niistä irtosi remmi jo heti vihkimisen aikoihin. Onneksi olin ottanut varakengät mukaan. Illaksi on nimittäin aina hyvä olla mukana matalammat ja mukavammat kengät. No, nyt niille tuli käyttöä jo hieman aikaisemmin. Eipä tarvinnut kärsiä kipeytyneistä jaloista laisinkaan!


Aivan suoraan en näitä roskiin heittänyt, vaan otin talteen ommelen kiinnitetyt trasssit sekä sivuilla olleet soljet. Trasseja purkaessa huomasin remmin irronneen myös toisesta kengästä, joten hyvin joutivat purkuun. Näitä olisi ollut vaikea enää saada korjattua kestäviksi.
Otin trassien ja solkien lisäksi myös pari remmiä talteen. En ole varma mitä niistä teen. Rannekorut niistä saisi helposti, mutta itselle ei varmaankaan niille tulisi käyttöä enkä heti keksi kenelle voisi sellaiset antaa. Mutta ehkä jokin idea vielä löytyy. Tai jos ei, niin laitan sitten roskikseen.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti