sunnuntai 8. huhtikuuta 2018

Sivellinpussi ja kuinka sen tein


Nyt kun on ollut tavallista enemmän intoa (vaikka ei niin kauheasti aikaa) maalaamiseen, niin tuli inspis tehdä siveltimille oma pussi säilytykseen. Tähän inspiraatioon vaikutti myös se, että olen yrittänyt hieman vähentää kässämateriaalien määrää. Ja määrähän vähenee, jos laittaa ylimääräiset kiertoon tai sitten tekee niistä jotain. Ensimmäisenä mainittua menetelmää käytin helmikuussa, mutta vieläkin tuntuu olevan tarpeita enemmän kuin ehtii käyttää tai oikeasti edes tarvitsee. Yritystä karsimiseen kuitenkin on! Vaikka sitten edes yhden pienen pussin verran ;)

Yritystä oli myös kuvata ja kirjoittaa jonkinlaista ohjetta teille tämän tekoon. Tähän on varmasti monta muutakin tapaa, mutta omani tein seuraavasti:


Leikkasin kaksi suorakulmaista palaa (n. 12 x 35 cm). Aloitin silittämällä molempien yläreunaan käänteen nurjalle puolelle. Sitten ompelin sivusaumat ja pohjan umpeen. Sivusaumoista jätin ylhäältä molemmin puolin ompelematta noin 8 cm verran. Toisessa kuvassa näkee, että käänsin saumavaran verran ompelematta jääneitä yläreunoja sisään ja ompelin ne.


Sitten taitoin yläreunan noin puolesta välistä nurjalle puolelle. Vasemmanpuoleisessa kuvassa ensimmäisenä vaiheena silitetty yläreunan käänne jää siis tuonne alle. Viimeisenä ompeluvaiheena ompelin pussin ympäri käänteen alareunasta sekä toisen kerran noin 1 cm ylempää. Näin syntyy nauhakuja. Sitten vain käännetään pussi oikeinpäin ja pujotetaan nauha paikoilleen.


Ja tässä vielä valmis pussi! Siviltemille, kynille tai kokoa muokkaamalla mille nyt sattuu pussia tarvitsemaan. Toivottavasti ohjeista ja kuvista sai jotain selvää. On yllättävänkin vaikeaa koittaa pukea sanoiksi, sitä mitä on tehnyt. Ja vielä niin, että toisetkin sen varmasti ymmärtäisivät. Mutta ehkä tässäkin kehittyy. Mukavaa sunnutaita kaikille! :)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti