maanantai 23. huhtikuuta 2018

Kehys pahvista


Jälleen tuli tehtyä jotain työhuoneeseen. Tätä on nyt mukava sisustella ja laittaa remontin sekä suursiivouksen jälkeen. Tämä kehys syntyi puhtaasti sen takia, että edeltäjänsä ei ollut oikein toimiva eikä silmää miellyttävä.


Tämä syntyi leikkaamalla ja liimaamalla sekä vähän maalaamalla. Mattoveitsi on myös oiva apuväline, jos sellaisen omistaa. Käytin tukevaa paksua pahvia, jostain talteen napattua. Ensin tein etupuolen vanhaa kehystä mallina hyödyntäen. Sitten leikkasin kehyksiä hieman pienemmän taustapahvin. Leikkuujämistä liimailin taustapahviin tuollaiset reunat, jotta kuvan mahtuu sujauttamaan kehyksen sisälle eikä se luiskahda paikoiltaan. Eli reunat kannattaa mitoittaa niin, että kuva varmasti menee kehykseen leveys suunnassa ja asettuu oikealle kohdalle. Tämän jälkeen liimasin (jo valmiiksi korisellut kehykset) taustapahvin päälle.


Ja Tämmöinen siitä tuli. Kehyksen kannattaa antaa valmistumisen jälkeen kuivua hyvin vaakatasossa ennen käyttöön ottoa, ettei se ala taipumaan kosteana. Itsehän olin siis hieman hätäinen tämän suhtee. Mutta kun ei vain malttanut odottaa!!!


Tässä vielä vanha kehys ja uusi nätimpi ja toimivampi rinnakkain. Edellinenkin oli siis pahvia, mutta ohutta ja taipuisaa. Oikeasti pidän tässä kehyksessä lukion aikaista kaverikuvaa, mutta sitä en viitsinyt kuviin laittaa.
Mukavaa alkanutta viikkoa!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti