lauantai 23. joulukuuta 2017

Himmelit Pien-Saimaalta

Huomenna on jo aatto, mutta silti voi vielä vähän askarrella! Tämän vuoden uusi joulukoriste itselleni on himmeli. Tein niitä kaksi. Toisen pienemmän lahjaksi ja yhden isomman itselleni.
Himmeleitähän voi askarrella perinteisesti oljista, modernimpaan tyyliin lasiputkista tai drendikkäästi pilleistä. Omani tein kuitenkin jostain mitä löytyy yleensä järvien rannoilta ja on saatavilla rajattomasti. Nämä on siis järviruo´osta (kansanomaisemmin kaislasta).

Tämän lahjaksi tehtyyn himmeliin käytin rungossa kultaista rautalankaa. Rautalanka on peräisin sellaisesta viinipullosta missä on rautalankaverkko ympärillä. Kortti lahjaan syntyi paidassa olleesta hintalapusta.


Tämä tuli itselle ja se on tyyliltään samanlainen kuin toinenkin. Isompi vain ja ruskeilla helmillä. Näihin ei mene paljoa aikaa tai materiaalia. Järviruokoa käyttäessä on kuitenkin hyvä huomioida, että kuivuneina se halkeilee helpommin kuin oljet. Ohuemmat ovat parempia, ja tuoreet tai liotetut voisivat kestää paremmin käsittelyä? En ole kuitenkaan kokeillut  noita käytännössä.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti