keskiviikko 27. huhtikuuta 2016

Tennareiden kunnostus


Pengoin kaappeja lähestyvän kirppispöytävarauksen johdosta ja törmäsin siellä näihin vanhoihin tennareihin. Kesätennarit pääsivät tuunattavaksi ja saivat uuden ilmeen sekä toivottavasti myös vähän lisää elinaikaa, kun lisäsin kärkiosaan ja läppään mustaa pitsiä.



Kuten kuvasta näkyy oli toisen tennarin kärki kulunut piloille käytössä. Nämä olivat rikkinäiset jo viime kesänä, eikä niitä sen takia tullut juurikaan käytetty. Mielessä muhikin jo viime kesästä lähtien tämä kunnostus tekniikka, ja nyt sain idean vihdoin toteutettua tulevaa kesää varten.



Kärkiosan ja läpän päällystämiseen käytin joustavan pitsikankaan jämäpalaa. Joustava kangas oli oiva materiaali tähän hommaan. Leikkasin ensin pitsistä suurpiirteiset, mutta reilun kokoiset palat molempiin kenkiin. Sitten liimasin pitsit paikoilleen ja liiman kuivuttua leikkasin ylimääräiset kankaat pois. Jos pitsi vielä repsotti jostain, liimasin kohdat uudelleen.



Liiman kuivumisen jälkeen laitoin nauhat paikoilleen ja nyt jään vain odottamaan kesäisempiä kelejä. Laitoin takaisin vanhat valkoiset nauhat, vaikka mustat varmasti sopisivat näihin hieman paremmin. Jos löydän jostain kätköistä sopivat mustat nauhat, niin ehkä myöhemmin vaihdan ne.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti