torstai 14. huhtikuuta 2016

Lasinaluset


Muutama päivä sitten sain valmiiksi kauan suunnitteilla olleet lasinaluset. Alunperin ajattelin tehdä ne virkkaamalla tai neulomalla, mutta päädyin lopulta kirjomaan ja ompelemaan ne. Kirjonta tyyli jota käytin näihin on japanilaista sashiko nimistä kirjontaa. Ihastun näiden helppoon toteutukseen ja graafiseen ilmeeseen. Olen nähnyt aiemmin Suuressa käsityölehdessä tällä tyylillä tehtyjä pöytäliinoja tai pöytätabletteja. Nyt kun törmäsin Pinterestissä Etsystä olleisiin lasinalusiin, halusin ehdottomasti kokeilla tätä.



Ensin leikkasin huopamaisesta mustasta kankaasta kahdeksan neliötä (noin 9,5 cm x 9,5cm). Tämän jälkeen etsin Pinterestistä (löytyy myös Googlen kautta) erilaisia sashiko malleja ja hahmottelin neljään palaan valkoisella tussilla kuviot kirjomisen helpottamiseksi.



Kun kaikki kuviot oli kirjottu, neulasin kirjotut palat yhteen tyhjien palojen kanssa. Ompelin palat kiinni toisiinsa ompelukoneella aivan valkoisen kirjotun reunan vierestä. Ompelu onnistuisi helposti näin pienissä töissä myös käsin! 



Valmiit lasinaluset näyttävät oikein kivoilta! Jossain kohden alustoissa näkyy vielä tussin  jälkiä, mutta ne ovat kuluneet nopeasti hieman nukkapintaisesta kankaasta. Puuvillaiseen kankaaseen kannattaa valita sellainen kynä, mikä varmasti irtoaa siitä. Nämä pääsivät heti käyttöön, että säästytään ylimääräisiltä tahroilta olohuoneen sivupöydällä tai matossa. Meillä on nimittäin usein tapana juoda kahvia olohuoneessa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti