lauantai 17. joulukuuta 2016

Helpot paperikuuset


Mikäli haluaa vielä askarrella jotain pientä ja helppoa ilahduttamaan joulua, niin tässä olisi ihanat paperikuuset siihen! Näihin löytyy varmasti jokaisen kotoa tarvikkeet. Muotoa ja väriä muuttamalla saa helposti omaan joulusisustukseen sopivat yksilöt.



Kuusien tekemiseen tarvitsee paperia (ohutta kartonkia, kirjan sivuja), kynän, sakset ja ompelukoneen tai neulan ja lankaa. 1) Hahmotellaan oma kuusi puoliksi taitetulle paperille ja leikataan irti. Näin saa helposti symmetrisen kuusen ja taitosta voi myöhemmin hyödyntää ompelussa. Kuusen muodon voi valita omien taitojen tai mieltymysten mukaan. Yksinkertaisimmillaan kuusi voi olla tuollainen moderni kolmion mallinen.
2) Kun yksi kuusen kappale on saatu leikattua, jäljennetään sen avulla kuusi paperille esim. kolme kertaa ja leikataan kaikki kuuset. Mitä usemman kuusen palan leikkaa, sitä "tuuheamman" kuusen saa. Mustassa kolmiokuusessa on vain kolme palaa ja valkoisessa kuusessa viisi. 3) Sitten leikatut kuuset asetellaan päällekkäin, ommellaan keskeltä yhteen ja päätellään langat. Päälimmäiseksi kannattaa laittaa taitettu kuusi, jolloin keksikohta on näkyvissä ja sitä pitkin on helppo ommella. Koneella ommellessa kannattaa valita pisin tikkausväli, jottei liian tiheä ommel revi kuusta kahtia. Lopuksi kuusi aukaistaan varovasti painellen sivu kerrallaan auki.



Eikun omia ja omaan tyyliin sopivia kuusia tekemään. Sitähän voi tehdä vaikka kokonaisen metsän tai vain vain yhden isomman ja näyttävämmän. Tämä on helppoa ja ei varmasti jää tarvikkeista kiinni.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti